Du afslutter din virksomhed yndefuldt

Da du ejer en virksomhed eller har planer om at have en i den nærmeste fremtid, du har en exit-strategi, højre? Svaret er sandsynligvis “nej”, som er typisk for mange mennesker i deres første vove sig at arbejde for sig selv. Hver ejer vil til sidst afslutte deres forretning… selv om de kører det indtil de dør. Men hvad så?

Ikke har en exit-strategi før, eller meget hurtigt efter, starter eller købe en virksomhed er en farlig proposition. En exit-strategi er meget vigtigt at din personlige forretningsplan samt din taktiske forretningsplan. Det får du forberedt til fremtiden, men også tillader dig at være klar, hvis der sker noget uventet som et uopfordrede tilbud om at blive købt ud.

At vide, hvordan du ønsker at forlade dit firma, og når vil tillade dig at opbygge det med succes og komme ud på en høj værdi og ikke når du redder. Spændende omfatter salg til en outsider, investor, partner, en medarbejder eller et familiemedlem. Sig kunne ligeledes nedrig ikke helt forlader men bare sælge, eller opgiver nok interesse til at opgive den daglige kontrol samtidig bibeholde en indtægt.

Uden planlægning for disse ting, kan du eventuelt bygge den værdi, du har brug for at få de penge, du ønsker eller har den korrekte struktur er konfigureret til at tillade dig at sælge virksomheden eller endda give det til et familiemedlem. Glem ikke, næsten alle små virksomheder er meget afhængig af dens grundlæggere. Det gør en virksomhed meget vanskeligt at sælge hvis grundlæggerne vil i sidste ende har intet at gøre med virksomheden efter salget.

At have en konsulent hjælpe dig med opsætning af en exit plan er normalt en meget god idé. Især da de fleste virksomhedsejere har tendens til at over værdsætter deres virksomheds værd eller fremtidige værd og også ved ikke, hvordan man håndterer tingene internt i form af medarbejdere.

Her er et par af de mange ting at overveje for en exit plan:

-Hvordan vil du gerne afslutte din virksomhed (fuld salg, delvis salg, salg af aktiver, etc)?

-Hvem vil du gerne sælge din virksomhed (konkurrent, erfaren ejer, familiemedlem, etc)?

-Hvor længe er du villig til at blive for at hjælpe køberen?

-Hvad er dit målfortjeneste på salg efter afbetale gæld?

-Er du villig til at holde et notat for køberen?

-Hvad er dine planer for dine medarbejdere?

-Hvad vil du gøre, når du er ikke længere involveret i firmaet?

-Hvor vil din indkomst kommer fra, når du forlader virksomheden?

Forhåbentlig indser du nu, at eje en virksomhed også betyder planlægger at ikke længere ejer virksomheden. Sætte dig selv og din virksomhed så du kan høste frugterne af deres hårde arbejde og tillade dig at gå på Pension eller gå videre til andre ventures er ikke noget at være taget let. Held og lykke og husk at der altid hjælpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.